Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii SIS, CNA și procurorii au distrus un cuib al militarilor falși

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
O operațiune de amploare s-a încheiat cu puțin timp în urmă în care au fost implicați ofițerii SIS, Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și un profesor la aceeași catedră au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție cu puțin timp în urmă. Cei doi funcționari sunt bănuiți de corupere pasivă și abuz de serviciu. Bănuiții ar fi pus la cale o schemă de eliberare a adeverințelor militare în lipsa frecventării de către studenți a cursurilor de instruire.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Descinderi în forță la Spitalul Republican. Un medic a aruncat mita peste geam

Cei doi suspecți ar fi estorcat și primit sistematic bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu se prezentau la orele de curs și la examene sau se aflau peste hotarele țării. În baza adeverințelor de absolvire, studenții puteau primi livrete militare pentru a accede ulterior în funcții cu statut special militar.  

”Cazul a fost investigat cu suportul informațional și operativ al Serviciului de Informații și Securitate. În vederea consolidării materialului probator, o livrare de control de 100 de euro a fost efectuată sub supravegherea CNA. După primirea banilor și eliberarea unui certificat promis, șeful Catedrei și profesorul au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pe un termen de 72 de ore”, anunță CNA.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 400 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 10 ani.

Actualmente sunt întreprinse măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a bănuiților.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0