Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Saloanele cosmetice rămân fără specialiști. Ce vor face moldovencele?

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaDermatologie
Dermatologie - Sputnik Moldova
Abonare
După ce mai multe femei s-au plâns de reacții adverse în urma procedurilor cosmetice prestate de unele saloane, Ministerul Sănătății a decis că în Republica Moldova aceste servicii vor fi prestate doar de persoane care au pregătirea necesară și care dețin o diplomă în dermatovenerologie

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Sănătății a anunțat printr-un comunicat că proceduri cosmetice miniinvazive vor avea dreptul să facă doar medicii instruiți în domeniul dermatocosmetologie, iar pentru asta ei vor obține competențe în cadrul studiilor de rezidențiat la specialitatea "Dermatovenerologie", care va include mai multe ore de cosmetologie.

Aeroportul Internaţional Chişinău, sala de aşteptare, design - Sputnik Moldova
Societate
Moldovencele, pe locul trei în topul celor mai frumoase femei din lume

Sursa oficială precizează că absolvenții și medicii de alte specialități de asemenea vor putea face proceduri cosmetice miniinvazive, însă numai dacă vor urma cursuri de scurtă durată în dermatocosmetologie.

Aceste măsuri sunt prevăzute de un ordin al Ministerului Sănătății, care reglementează competențele profesionale în domeniu.

Astfel, începând cu luna septembrie curent, în cadrul studiilor de rezidențiat la specialitatea „Dermatovenerologie" va fi inclus modulul „Dermatocosmetologie", iar diploma obținută după absolvirea acestor cursuri îi va permite titularului să presteze servicii cosmetice, prin metode miniinvazive.

Ordinul Ministerului Sănătății stabilește competențele profesionale și în domeniile cosmetologiei, chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reconstructive.

Ministerul Sănătății a precizat că noile reglementări au fost propuse de către un grup de lucru, format din specialiști ai Ministerului Sănătății, doctori în științe medicale în domeniul dermatologiei şi directori ai centrelor medicale autorizate în domeniul medicinii estetice. Acesta a fost instituit la inițiativa ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, după ce mai multe femei au reclamat reacții adverse în urma procedurilor cosmetice miniinvazive, efectuate de specialiști fără competențe în dermatocosmetologie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0