Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Verificări drastice pe drumurile din ţară: Vezi motivul

© Sputnik / Rodion ProcaRaid poliție vs taximetriști
Raid poliție vs taximetriști - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţie alarmantă pe drumurile naţionale: accidente grave, soldate cu morţi şi zeci de răniţi

CHIŞINĂU, 18 iun — Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare a atenţionat astăzi şoferii că îşi intensifică activitatea pe şosele, deoarece în ultimele trei zile a crescut considerabil numărul accidentelor grave.

Astfel, potrivit INP, în ultimele trei zile pe drumurile naţionale s-au produs 24 de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat patru persoane și alte 43 s-au ales cu diverse traumatisme, printre care și copii.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Un şofer din Moldova a blocat traficul spre vama Albiţa

Cauza acestora, potrivit cercetărilor prealabile, este depăşirea neregulamentară, nerespectarea indicatoarelor rutiere, depășirea limitei de viteză și adormirea la volan.

Deşi amenzile pentru nerespectarea regulilor de circulaţie au crescut de câteva ori, șoferii continuă să urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, doar în aceste trei zile, inspectorii de patrulare au documentat peste 50 de conducători auto care conduceau automobilul în stare de ebrietate.

În acest context, astăzi, dar și pe parcursul următoarelor zile, angajații INP intensifică patrularea pe drumurile naționale, în scopul prevenirii unor evenimentelor rutiere nedorite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0