Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cel puțin 57 de morți şi 59 de răniți: Cea mai mare tragedie din ultimii ani

© AFP 2022 / PATRICIA DE MELO MOREIRAA wildfire is reflected in a stream at Penela, Coimbra, central Portugal
A wildfire is reflected in a stream at Penela, Coimbra, central Portugal - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În centrul Portugaliei, un incendiu devastator de pădure a dus la decesul a cel puțin 57 de persoane, alte 59 de persoane fiind rănite, a declarat Jorge Gomes, oficial al Ministerului de Interne, adăugând că mulți au ars în mașini în timp ce încercau disperați să fugă.

CHIŞINĂU, 18 iun — Sputnik. Prim-ministru portughez, Antonio Costa, a confirmat 57 de decese, adăugând că "numărul de decese ar putea crește", potrivit RT.

Secretarul de stat al Administrației Interne, Jorge Gomes, a declarat că aproximativ 600 de pompieri au încercat să stingă incendiile de sâmbătă. El a raportat că cel puțin 18 persoane au fost "arse în mașinile lor", în timp ce alții au murit din cauza inhalării fumului. Șase pompieri au fost răniți, a adăugat Gomes. Optsprezece dintre cei 59 de răniți sunt tratați în spitale din Lisabona, Coimbra și Porto.

"Aceasta este o regiune în care s-au mai produs incendii din cauza pădurilor, dar nu ne putem aminti de o tragedie de asemenea proporție. Sunt complet devastat de numărul deceselor", a declarat Valdemar Alves, primarul orașului Pedrogao Grande.

Prim-ministrul Portugaliei a calificat situaţia drept "cea mai mare tragedie umană pe care am cunoscut-o în ultimii ani de zile".

В Лондоне мощный пожар охватил жилой дом - Sputnik Moldova
Cauzele incendiului din Londra: primele supoziții

Sursa focului, care a izbucnit sâmbătă la ora locală 2:00, este până acum necunoscută, dar va fi stabilită "în timp util", a adăugat premierul Costa.

Încă sâmbătă de la prânz, când flăcările au izbucnit în zona montană din regiunea centrală Leiria, pe o suprafață de circa 128 kilometri pătrați, s-a extins în alte trei comune: Castanheira de Per din Leiria, Figueiro dos Vinhos și Gois. Incendiul s-a răspândit din cauza temperaturilor extrem de ridicate, care au ajuns până la 40 de grade Celsius (104 grade Fahrenheit).

"Focul continuă cu patru fronturi active, foarte violente, foarte puternice și întăririle continuă să ajungă", a declarat Gomes sâmbătă, în timp ce adoptă un plan de protecție civilă de urgență în Leiria.

El a spus că au fost înfiinţate un spital și un mortuar suplimentar. Costa a declarat că prioritatea principală a guvernului pentru moment este "să salveze oamenii care ar putea fi încă în pericol".

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat pe Twitter condoleanțe familiilor victimelor. El a promis, de asemenea, să ofere ajutor prin intermediul unui mecanism UE de protecție civilă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0