Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbare majoră în viaţa fostului preşedinte al Curţii Constituţionale

© privesc.euAlexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova
Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Tănase pare să se fi ales cu o nouă funcţie, alta decât cea pe care i-o proroceau unii analişti de la noi

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnik. În presa de la Chişinău a fost vehiculată informaţia că fostul preşedinte al Curţii Constituţionale din Moldova, Alexandru Tănase, a devenit membru al Comisiei de la Veneţia.

Chiar dacă autorităţile nu au anunţat oficial acest fapt, numele lui apare pe site-ul Comisiei, alături de cel al altui membru al respectivei instituţii europene, viceministrul Justiţiei Nicolae Eşanu.

O confirmare indirectă a noului său statut vine chiar de la Tănase, care a postat, ieri, pe pagina sa de facebook o fotografie de la şedinţe a Comisiei de la Veneţia.

„A început şedinţa Comisiei de la Veneția. Astăzi urmează sa fie adoptate doua opinii foarte importante pentru viitorul democrației in Republica Moldova", a scris fostul şef de la CC a Moldovei.

Vineri, experţii Comisiei au dat un aviz la proiectul de lege privind schimbarea actualului sistemul electoral în unul mixt. Aceştia au constatat că reforma propusă nu a întrunit un consens larg, provoacă mai multe îngrijorări şi comportă o serie de riscuri.

Chirtoacă la pușcărie, iar Tănase la Primărie?>>>

Amintim că mandatul lui Alexandru Tănase la preşedinţia Curţii Constituţionale a expirat la 14 mai curent.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0