Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce fel de automobile cumpără moldovenii

© PixabayDomnișoară într-un automobil de lux
Domnișoară într-un automobil de lux - Sputnik Moldova
Abonare
Paradox moldovenesc: deşi se plâng că sunt săraci, cetăţenii noştri au cumpărat anul acesta mult mai multe maşini noi decât în anul trecut

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnic. Statisticile arată că vânzările de automobile noi au crescut cu 30.2 la sută în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie autoblog.md, menţionând că este vorba de o dinamică fără precedent pe piaţa autohtonă.

Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 mai 2017, importatorii şi distribuitorii locali au realizat 1.902 automobile. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au vândut doar 1.461 de maşini, sau cu 441 de mașini mai puțin.

Авария на трассе Кишинев-Скулены - Sputnik Moldova
Topul mașinilor în care riști să mori în caz de accident

Sursa menţionează că moldovenii preferă automobilele compacte, cele din clasa business şi cele din categoria SUV. Au fost la căutare şi maşini din clasa premium sau pick-up-uri.

Cea mai populară marcă printre clienții ce aleg să procure o mașină nouă în Moldova rămâne Dacia, urmată de Hyundai, Skoda, Toyota, Suzuki, Mercedes, Renault, Ford, Volkswagen, Volvo și alții.

Statisticile mai arată că în primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate în ţara noastră 11.084 automobile. Dintre acestea, 1.902 unităţi sunt noi şi produse între anii 2016-2017, 1.203 maşini au o vechime de 2-4 ani, 2.602 automobile au fost produse în perioada 2010-2012, iar cele mai vechi sunt din anii 2007-2009 — 5.377 de maşini.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0