Liderul Statului Islamic ar fi fost ucis - Forțele Aeriene Ruse

© AP Photo / Militant videoLeader of the Islamic State group Abu Bakr al-Baghdadi
Leader of the Islamic State group Abu Bakr al-Baghdadi - Sputnik Moldova
Abonare
Războiul împotriva terorismului dus de Forțele Aerospațiale ale Rusiei este productiv, conform ministerului rus al Apărării.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Forțelele Aerospațiale ale Federației Ruse l-au ucis vineri dimineață pe conducătorul grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) la sud de Raqqa, informează Sputnik International. Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că pe 28 mai Forțele Aerospațiale ale Rusiei l-a ucis pe liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, la sud de Raqqa. Verificarea este în desfășurare.

"Potrivit informațiilor care sunt verificate pe diverse canale, liderul ISIS, Ibașem Abu-Bakr al-Baghdadi, a fost ucis ca rezultat al atacului", a afirmat ministerul Apărării.

Liderul ISIS ar fi putut fi ucis alături de alți lideri ai grupării teroriste la sfârșitul lunii trecute, a mai spus vineri Ministerul rus al Apărării.

Ministrul a declarat că avionul de luptă Su-34 și aparatul de zbor Su-35 au atacat pe 28 mai un așa-numit consiliu militar ISIS, la sud de orașul Raqqa din nordul Siriei.

"Ca urmare a zborurilor Su-35 și Su-34, comandanții de rang înalt ai grupurilor teroriste care făceau parte din așa-numitul consiliu militar al ISIS, precum și aproximativ 30 de comandanți și până la 300 de militanți ai securității personale, au fost uciși", a afirmat ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă.

"Consiliul militar" al ISIS, potrivit informațiilor obținute de ministerul rus, s-a adunat pentru a discuta despre un plan de ieșire prin ”coridorul sudic” din fortăreața Raqqa.

Atacul rus a avut loc între orele 21:35 și 21:45, pe 28 mai, după ce a fost confirmată înregistrarea zilnică a locului de întâlnire al consiliului. Statele Unite au fost informate în prealabil despre acțiunea Forțelor Aeriene Ruse.

Vladimir Putin a declarat în cadrul sesiunii telefonice anuale că trupele ruse vor fi desfășurate în viitor în portul Tartus din Siria și la baza aeriană Hmeymim. Potrivit președintelui, Rusia intenționează să ia măsurile necesare pentru consolidarea capacităților de luptă ale Forțelor Armate Siriene.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0