Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea parte de o surpriză majoră

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaМолдавский государственный театр оперы и балета
Молдавский государственный театр оперы и балета - Sputnik Moldova
Abonare
Vedete ale baletului mondial se vor întruni pentru o zi la Chișinău, pentru a prezenta scene din spectacole renumite, dar și din cele mai puțin cunoscute.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik, Daria Cernega. În cadrul Galei internaționale de balet „Stelele baletului", iubitorii de artă se vor delecta cu clasicele „Pas de deux", neoclasică și balet în stil modern, a declarat prima balerină a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", Artistă a Poporului din Moldova, Cristina Terentiev, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Potrivit acesteia, mai mulți absolvenți ai Colegiului de Coregrafie din Chișinău, care au obținut succese remarcabile pe scenele internaționale, vor reveni acasă pentru a participa împreună la acest concert. Printre aceștia este și Mihail Sosnovschi, solist al Teatrului de Operă și Balet din Viena.

Terentiev a menționat că Mihail Sosnovschi și Alexandru Tcacenco, care au sosit de la Viena, vor interpreta un dans numit „Umbra artistului", montat de Mihail. Este un număr absolut modern și foarte spectaculos, cu prize și salturi impresionante.

Ария Кармен и народные мотивы: в Кишиневе прошел уникальный концерт - Sputnik Moldova
Video
Carmen și motive populare: la Chișinău a avut loc un concert de excepţie

Cristina și partenerul său de scenă, Alexei Terentiev, vor evolua cu un dans creat de un alt coregraf renumit, originar din Moldova: Radu Poclitaru. În anul 2008, cuplul a obținut medalia de aur la concursul de la Varna, cu o montare după Pergolesi, care va fi jucată pentru prima dată la Chișinău, pe 16 iunie, la Palatul Republicii, în cadrul concertului de excepție la care vor participa soliști ai teatrelor din Milano, Veneția, Viena, Moscova, Sankt Petersburg, Denver (SUA), Sofia, Berlin, Tallinn.

„Pedagogii și coregrafii colegiului din Chișinău reprezintă școala de balet rusă. De aceea elevii noștri ocupă locuri premiante la toate concursurile. Pentru noi este foarte important că școala noastră din Moldova a devenit cunoscută pe scenele internaționale", a menționat Terentiev.

Organizatorii evenimentului cultural speră că acest concert va deveni o bună tradiție și se va desfășura în fiecare an.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0