Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-a stins din viață o legendă a cinematografiei, actorul Aleksei Batalov

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaОткрытие Х фестиваля "Московская премьера"
Открытие Х фестиваля Московская премьера - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Batalov a murit joi dimineața, la vârsta de 88 de ani. Anterior, soția actorului a comunicat că Batalov era internat de două luni în spital, după ce își fracturase un picior, fiind transferat ulterior la un centru de reabilitare.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Familia lui Aleksei Batalov, Artist al Poporului din URSS, a confirmat că actorul a decedat în noaptea de miercuri spre joi.

Batalov s-a născut în anul 1928. S-a produs în peste 40 de filme, unul dintre cele mai cunoscute roluri interpretate fiind cel al lui Goșa din pelicula semnată de Vladimir Menșov „Moscova nu crede lacrimilor".

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaSecvență din filmul ”Moscova nu crede lacrimilor”
Алексей Баталов, Наталья Вавилова в фильме Москва слезам не верит - Sputnik Moldova
Secvență din filmul ”Moscova nu crede lacrimilor”

Regizorul Vladimir Bortko, prim-vicepreședinte al Comitetului pentru Cultură al Dumei de Stat a Federației Ruse, a spus că Batalov a reprezentat gloria cinematografiei ruse, menționând că actorul a fost un om de o mare cultură care a întruchipat arta rusă și, un fapt semnificativ, nu a interpretat nici un rol negativ.

Președintele Comitetului pentru Cultură al Dumei de Stat, regizorul Stanislav Govoruhin, a declarat, la rândul său, că Batalov a fost un actor extraordinar, adăugând însă că nu l-a cunoscut personal pe marele actor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0