Ronaldo riscă cinci ani de închisoare pentru fraude fiscale

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaИгрок сборной Португалии Криштиану Роналду с кубком чемпионата Европы по футболу - 2016.
Игрок сборной Португалии Криштиану Роналду с кубком чемпионата Европы по футболу - 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Spaniei l-a învinuit pe cel mai bine plătit sportiv al Planetei, renumitul fotbalist Christian Ronaldo, de tăinuire a veniturilor și evaziune fiscală

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Potrivit procurorilor, suma impozitelor neachitate este de peste 14,5 milioane de euro pentru perioada 2011 — 2014. Totodată, an de an, pofta fotbalistului creștea. Dacă în anul 2011 Ronaldo nu a achitat „doar" 1,4 milioane de euro, în anul 2014 suma impozitelor neachitate a ajuns deja la 8,5 milioane de euro.

Conform Procuraturii Spaniei, Ronaldo se eschivează de la plata impozitelor utilizând „structura de afaceri" creată chiar de el și care îi permite să ascundă veniturile provenite din dreptul de autor pentru publicarea imaginii sale în spoturile publicitare, scrie Sputnik Estonia.

Dacă îi va fi dovedită vina, fotbalistul-vedetă riscă până la cinci ani de închisoare. Clubul de fotbal „Real Madrid" din care face parte Ronaldo a refuzat să comenteze aceste învinuiri.

Portughezul Christian Ronaldo este rezident fiscal în Spania începând cu luna ianuarie 2010. Potrivit revistei „Forbes", fotbalistul se află pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume. Salariul său pe anul trecut a constituit 93 milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0