Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Candu și Filip au participat la comemorarea victimelor deportărilor staliniste

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip și Andrian Candu au comemorat victimele deportărilor staliniste
Pavel Filip și Andrian Candu au comemorat victimele deportărilor staliniste - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, au participat astăzi la ceremonia de comemorare a victimelor primului val de deportări staliniste, din 1941, informează serviciul de presă al Guvernului

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Alături de șeful Guvernului și de spicher au depus flori la „Trenul durerii" din scuarul Gării și alți membri ai Cabinetului de miniştri şi ai cabinetului prim-ministrului.

„Cred că nu există familie în Republica Moldova care nu ar avea legătură cu cei care au fost deportaţi în Siberia sau în Kazahstan. De aceea noi am ales ca direcţie de dezvoltare a ţării un vector care înseamnă alte valori, o democraţie autentică, libertate, o competiţie corectă. Valorile europene pe care le promovăm sunt foarte importante, pentru că vin să aducă oamenilor libertate", a spus Pavel Filip.

Marți se împlinesc 76 de ani de la primul val de deportări staliniste din Basarabia. Conform datelor oficiale, aproximativ 15 mii de persoane au fost deportate în noaptea de 12 spre 13 iunie.

Au urmat alte două valuri de deportari în 1949 şi 1951, în urma cărora au avut de suferit alte aproape 38 de mii de persoane.

Fluxul de știri
0