Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agenții de pază nu aveau nicio șansă: Hoții spărgeau bancomatul în 40 de secunde

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Indivizii își planificau acțiunile în cele mai mici detalii, însă la ultima spargere au dat greș

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Poliția a reținut cinci indivizi care făceau parte dintr-o grupare specializată în spargeri de bancomate. Probele deținute de oamenii legii ar demonstra complicitatea membrilor grupării la cel puţin două spargeri şi patru tentative de acest gen, înregistrate pe parcursul anului curent.

Poliţia Capitalei cu suportul Inspectoratului General al Poliţiei a anihilat o grupare criminală specializată în furturi de bani din bancomatele ce aparţin unor bănci comerciale din Chişinău. Prejudiciile materiale provocate de aceștia depășesc un milion de lei. Unul dintre cazuri a fost înregistrat în comuna Stăuceni.

Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Societate
Un bancomat a fost spart de hoți la Stăuceni

Membrii grupării s-au dovedit a fi cinci indivizi cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani, originari din raioanele Sângerei şi Căuşeni, doi dintre aceștia având antecedente penale.

Cei cinci suspecți au fost reţinuţi în flagrant delict, în sectorul Ciocana, al Capitalei, pe când se pregăteau să perforeze un bancomat cu ajutorul unui polizor unghiular şi să sustragă sumele de bani din interiorul acestuia.

Potrivit poliției, membrii grupării criminale îşi planificau acţiunile în cele mai mici detalii, acţionau rapid şi sustrăgeau banii din bancomat în timp de aproximativ 40 de secunde, până ca agenții de pază să reușească să intervină.

Bănuiţii utilizau un polizor unghiular, confecţionat artizanal şi modernizat special în acest scop. Indivizii foloseau mănuşi şi măşti medicinale pentru a ascunde urmele infracţiunii. Aceștia dispăreau imediat de la locul crimei cu un automobil.

Suspecții se află în prezent în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii pentru stabilirea complicităţii lor în alte cazuri similare care au avut loc în țară.

Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0