Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce liberalii din Consiliul Municipal nu se mai prezintă la locul de muncă

© Sputnik / Miroslav RotariМэрия Кишинева
Мэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea consilierilor municipali nu s-a prezentat la ședința Consiliului: poate că, într-adevăr, este cazul să fie dizolvat Consiliul Municipal Chișinău și să fie organizate alegeri locale anticipate?

CHIȘINĂU,12 iun — Sputnik. Ședința de luni a Consiliului Municipal Chișinău așa și nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

Consilierii municipali urmau să examineze chestiunile ce țin de delegarea atribuțiilor pentru semnarea dispozițiilor de plată a salariilor și a altor transferuri din bugetul municipal. Aceasta era în exclusivitate prerogativa primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. Însă la ora actuală edilul se află în arest la domiciliu în dosarul parcărilor cu plată.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă rămâne fără împuternicirile primarului

Consilierii urmau să desemneze secretarul provizoriu al Consiliului Municipal, acest post fiind liber după arestarea lui Valeriu Didencu. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal erau incluse și chestiuni legate de evacuarea gunoiului din Capitală, înlăturarea consecințelor ninsorilor din 20 — 21 aprilie 2017.

Majoritatea consilierilor municipali au ignorat ședința Consiliului. Se pare că liberalii au declarat grevă și nu se prezintă la locul de muncă pentru că tânărul lor conducător este în arest la domiciliu. În sala de ședințe s-au adunat mai puțin de jumătate din numărul consilierilor municipali: fracțiunea socialiștilor in corpore, un reprezentant al fracțiunii comuniștilor și un deputat independent.

„La ce ne trebuie un astfel de Consiliu Municipal, precum și un primar care se află în arest? Haideți să organizăm alegeri locale pentru consiliu și primar. Iar cetățenii vor vota conform așteptărilor și preferințelor lor", a spus Ion Ceban, liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor, în Consiliul Municipal Chișinău.

Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai, fiind suspectat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0