Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poroșenko a interzis panglica Sfântului Gheorghe

© Sputnik / Мирослав РотарьСтарт акции "Георгиевская ленточка"
Старт акции Георгиевская ленточка - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat o lege prin care a fost interzisă folosirea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul ucrainean

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Pe site-ul președintelui ucrainean a fost publicat un anunț despre faptul că acesta a promulgat o lege care interzice „producerea și propagarea" panglicii Sfântului Gheorghe în Ucraina.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Sputnik Moldova
Află de ce Sfântul Gheorghe este numit purtător de biruință

Legea a fost adoptată de Rada Supremă în luna mai curent și prevede răspundere administrativă pentru „utilizarea în public, demonstrarea, portul, precum și distribuirea" panglicii respective. Nerespectarea acestei interdicții va fi pedepsită cu amendă sau arest administrativ.

Amenda pentru această încălcare este de la 850 până la 2550 de hrivne (respectiv, 32 — 97 de dolari). Panglicile vor fi confiscate. Încălcarea repetată a acestei prevederi pe parcursul unui an se sancționează cu amendă de la 2,55 de mii până la 5,1 mii de hrivne (97 — 190 de dolari) sau cu arest administrativ de până la 15 zile.

Totodată, documentul prevede o excepție pentru veteranii celui de Al Doilea Război Mondial, ale căror ordine și medalii conțin elemente ale acestei panglici.

Acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe" este dedicată Marii Victorii în cel de Al Doilea Război Mondial. Ideea desfășurări acțiunii a fost promovată de RIA Novosti. Purtarea acestei panglici în preajma sărbătorii de 9 mai a devenit deja o tradiție. Pentru milioane de oameni din Rusia și din întreaga lume panglica Sfântului Gheorghe a devenit un simbol al memoriei, al legăturii dintre generații, dar și al vitejiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0