Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum un cetățean din Moldova poate câștiga 600 de euro, fără a face ceva

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reținerea curselor avia la care aveți bilet poate duce nu doar la spulberarea planurilor stabilite, dar și la o compensare bănească din partea operatorului de transport

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Moldovenii care zboară în sau din țările UE, ori în interiorul Uniunii Europene, indiferent de compania aeriană, au dreptul la compensații de până la 600 de euro în cazul întârzierii zborului.

Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii răniți în timpul zborului vor primi despăgubiri de 10 mii de dolari

Potrivit Regulamentului 261/2004 al Parlamentului și Consiliului European, călătorul beneficiază de dreptul la compensare în  cazul în care un operator de transport aerian anticipează o posibilă întârziere a unui zbor peste ora de plecare prevăzută. 

Astfel, dacă întârzierea este de două ore, pasagerul va primi o compensație de 250 de euro. În cazul întârzierilor de trei ore – despăgubirea se ridică la 400 de euro, iar dacă avionul va decola cu o întârziere de patru ore, atunci clientul va primi o compensație în valoare de 600 de euro. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0