Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocolata, cafeaua și peștele ar putea să dispară definitiv de pe piață

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyШоколад со вкусом кваса
Шоколад со вкусом кваса - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din cauza schimbărilor climatice la care este supusă Terra, dar și a factorului uman, de pe globul pământesc ar putea dispărea șapte alimente

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Agricultura are nevoie de un mediu specific, iar când aceste condiții nu se îndeplinesc, agricultura va avea de suferit. Rezultatul este că nu vom mai putea să savurăm o parte dintre alimentele noastre preferate.

Astfel, o parte dintre mâncărurile care pot dispărea în timpul vieții noastre, potrivit Business Insider, din cauza schimbărilor climatice sunt peștele, năutul, ciocolata, cafeaua, avocado, alunele și siropul de arțar.

Кофе - Sputnik Moldova
Cinci boli de care te poate proteja cafeaua

Peștele va dispărea din cauza pescuitului masiv. Potrivit specialiștilor, am putea rămâne fără pește până în 2048. De asemenea, apa din mări este foarte poluată.

Producția de năut a scăzut cu 40-50%. Acesta are nevoie de o cantitate anume de apă, iar din cauza secetei, această leguminoasă ar putea dispărea în următorii zeci de ani.

Din cauza consumului mare de ciocolată, acest produs ar putea dispărea. În 2030, specialiștii estimează că oamenii vor consuma cu 2 milioane de tone mai mult decât se va produce.

Diminețile ar putea să nu mai fie început cu cafeaua savuroasă, deoare până în anul 2080, 70% din cafeaua din lume ar putea dispărea. Arborele de cafea are nevoie de o anumită temperatură, iar dacă temperatura va fi mai mare, calitatea boabelor nu va fi bună, astfel că nu va putea fi consumată. Pe măsură ce temperaturile încep să crească din cauza schimbărilor climatice, calitatea cafelei este deja în scădere.

Avocado deja a devenit mai rar și mai scump. Acesta are nevoie de foarte multă apă pentru a crește. Se spune că până în 2030 nu vor mai fi alune. Ele au nevoie de cinci luni de căldură, combinată cu o anumită cantitate de ploaie. Dacă plouă prea mult, alunele nu mai sunt comestibile, iar daca au mai puțină apă decât au nevoie, nu se vor face. O mare parte din producția de alune a fost deja distrusă. În orice caz, dacă alunele nu vor dispărea, ar putea deveni un aliment de lux.

La fel ca alunele, arțarii au nevoie de condiții meteorologice specifice, pe care clima noastră ar putea să nu i le mai ofere în curând. De aceea, de pe piață ar putea dispărea și siropul de arțar.  

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0