Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai mare producător de saune din Europa este… în Moldova

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaОткрытие фитнес-клуба премиум-класса Encore Fitness
Открытие фитнес-клуба премиум-класса Encore Fitness - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare producător de produse de wellness de pe piața europeană, cu o producție anuală de aproximativ trei mii de produse din clasa de lux, se află în Moldova

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. În anul 2000 compania belgiană Alpha Industries, lider pe piața europeană în producerea de saune IR și cabine, a decis să testeze piața de investiții din Moldova, în căutarea destinației pentru extinderea afacerii. După câteva luni de studiu al pieţei, investitorul belgian Koen Heeren a decis să extindă afacerea în țara noastră, iar după doi ani a transferat aici întreaga linie de producție din Belgia. 

Astăzi, compania Spamol, creată în Moldova de către Alpha Industries, este cel mai mare producător de produse de wellness de pe piața europeană, cu o producție anuală de aproximativ trei mii de produse din clasa de lux, fabricate la comanda, potrivit Monitorul. Fisc.md.

Lansată în Moldova acum 15 ani, afacerea sa dovedit a fi de bun augur pentru investitorul belgian, care a riscat să efectueze investiţii, și pentru Moldova, care a beneficiat de încrederea unui brand cu renume international.

Аюрведа – здоровая и гармоничная жизнь - Sputnik Moldova
Societate
Au solicitat masaj şi saună, dar nu au ştiut cu ce se vor alege

Decizia de a rămâne în Republica Moldova a fost determinată de atitudinea angajaților față de munca lor. 

„Belgienii au fost şocaţi de faptul că oamenii au vrut să lucreze chiar și după orele de lucru. Acest entuziasm şi devotamentul pentru muncă a încurajat investitorii și i-au determinat să rămână în țară pentru a investi și pentru a atinge succesul”, a declarat CEO-ul Spamol George Grițcu.

Inițial, investitorul a decis să producă în Moldova numai cabine IR și saune. Eventualul eșec l-a determinat să efectueze în Moldova investiții parţiale, astfel încât producția de solarii, care necesită mult mai mult echipament, a rămas în Belgia. Peste un an, însă, Spamol a lansat în ţara noastră fabricarea pieselor componente pentru solarii, iar după doi ani, întregul proces de producție din Belgia a fost transferat în Moldova. 

În prezent, biroul companiei din Belgia se ocupa numai cu distribuirea produselor, care sunt vândute nu doar în Europa, ci și în SUA și China.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0