Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sfaturi utile de la Radu Hatmanu

Abonare
Dragi prieteni bine v-am găsit la rubrica Sfaturi utile
Sfaturi utile de la Radu Hatmanu

În perioada caniculară ne bucurăm de mult soare și de multe produse la care le-am dus dorul in perioada rece. Să nu uităm însă, despre păstrarea corectă a produselor care în perioada rece mai că nu au avut nevoie de condiții speciale pentru păstrare, iar acum că au venit căldurile trebuie să fim precauți la depozitarea și păstrarea corectă acestora. Este vorba în primul rând de carne de oricare proveniență, pește, ouă și produse lactate.

Salmoneloza poate fi evitată în mod eficient în cazul în care noi, consumatorii, vom renunța la consumul de alimente prime din carne crudă (de exemplu: steakuri și cârnăciori pregătiți la grătar doar pe jumătate) și preparate din ouă crude (de exemplu: diferite creme din ou crud, tiramisu, maioneza și altele).

Ouăle proaspete de găină le păstrăm în frigider, numai ca de fiecare data le scoatem din ambalajul original, deoarece acesta ar putea conține bacterii de salmonella.

Rețineți: Ouăle proaspete dispun de sistem imunitar propriu ce le permite acestora timp de 18 zile să nu fie atinse de salmonella. 

Pe timp de caniculă este cel mai recomandat ca produsele din carne, pește și laptele proaspăt să fie supus prelucrării termice.

Cam astea au fost spuse despre păstrarea produselor. În continuare mă voi referi la alte chițibușuri de importanță majoră.

Apa este resursă mondială, folosirea cu grija a acestei este datoria fiecărui din noi.

Trebuie să ținem permanent robinetele închise deoarece dacă dintru-n robinet defectat timp de un an va curge cate o picătură de apă pe secunda cantitatea acesteia timp de un an va fi egală cu cantitatea apei potabile folosită de o familie din 4 persoane pentru același timp. În așa caz cred că ar fi bine de schimbat garnitura la robinet.

Dacă tot a venit vara și cu ea odată începem reparațiile prin case și apartamente atunci un sfat celor ce li se pare ca baia e prea mica. Pentru a crea o lărgire optică imensă, puteți dați jos de pe pereții băii faianța veche și s-o înlocuiți cu faianță oglindă. 

Dacă o să adăugați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu în vana cu apă în care urmează să faceți baie, apa se va face foarte moale, numai buna pentru băit.

Pentru cei ce țin la pielea lor le recomand prepararea unui amestec din coaja unei lămâi proaspete cu ulei dublu rafinat și puțină apă. Această compoziție o pregătiți într-o sticlă și atunci când vreți să faceți baie, adăugați câteva picături din elixirul primit în cada cu apă. Astfel veți păstra pielea moale și catifelată.

Pentru cei ce nu știau acest secret mic, dedic dezvăluirea:

Pentru ca uleiul încins sau grăsimea in tigaie sa nu facă stropi atunci când vreți să prăjiți ceva, presărați puțină sare sau făină chiar înainte de a prăji.

Dragi prieteni v-am mai îndemnat și mai continui s-o fac și cu ocazia acestei ieșiri, nu turnați uleiul sau grăsimea pe care a-ți folosit-o la prăjit, în lavoar deoarece doar un singur litru de ulei sau grăsime impurifică un milion de litri de apă potabilă!    

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0