Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova ar putea deveni un traseu de alternativă pentru migranții spre UE

© Sputnik / Sergey Poterjaev / Accesați arhiva multimediaemigranți
emigranți - Sputnik Moldova
Abonare
Criza migrațională a provocat noi motive serioase de îngrijorare pentru Republica Moldova: în cazul în care fluxul de migranți va fi stopat la hotarul de sud al Uniunii Europene, țara noastră ar putea ajunge în calea puhoiului de imigranți.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. În cazul în care fluxul de imigranți va fi stopat la frontiera de sud a Uniunii Europene, Republica Moldova ar putea ajunge în calea drumului imigranților spre Europa de vest. Aceasta este concluzia autorilor Strategiei Naționale de Ordine și Securitate Publică 2017 — 2020, publicată în Monitorul Oficial al țării.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

Potrivit documentului, criza migrațională din ultimii ani a provocat noi motive serioase de îngrijorare pentru Republica Moldova, iar posibila agravare a acestei crize poate fi provocată de înrăutățirea relațiilor dintre Turcia și Uniunea Europeană.

În cazul în care fluxul de migranți va fi stopat la hotarul de sud al Uniunii Europene, Republica Moldova ar putea deveni un probabil punct alternativ de trecere a acestora, susțin autoriii Strategie.

Totodată, ei specifică că, dat fiind conflictul regional din apropierea Republicii Moldova, precum și ultimele evenimente la nivel european influențate de criza refugiaților, rămân actuale problemele ce țin de securitatea la frontieră, migrație, adăpostirea refugiaților, lupta împotriva criminalității transfrontaliere și combaterea migrației ilegale. De aceea Poliția de Frontieră și Biroul Migrație și Azil își vor consolida în continuare rolul lor în calitate de cei mai importanți subiecți ai sistemului ordinii publice securității.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0