Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se strânge funia la par: Vin amenzile peste cei care fac bani la nunți

© flickr.com/ ChuWeiHunG IPhotoNuntă
Nuntă - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care prestează servicii foto, video sau pun muzica le ceremonii, fie că e vorba de nunți, cumătrii sau de alte sindrofii riscă să plătească amenzi de mii de lei dacă nu activează în mod legal și nu plătesc impozite.

CHIŞINĂU, 08 iun — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat le avertizează pe toate persoanele fizice care prestează "servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor" că sunt obligate să activeze în baza patentei de antreprenor sau să-și deschidă o societate cu răspundere limitată, după care să presteze respectivele servicii, bineînțeles, plătind impozitele.

casa дом - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Proprietarii de case și apartamente trebuie să fie atenți la anunțul fiscului

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că în luna mai inspectorii fiscali au efectuat un șir de controale și au întocmit zeci de procese verbale.

"În luna mai inspectorii fiscali au desfășurat controale de specialitate, întocmind 61 de procese verbale pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă conform legii (contravenție prevăzută de art. 263 (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova)", spun angajații SFS.

Ei menționează că deja au aplicat sancțiuni în sumă de tocmai 91 500 de lei. Inspectorii precizează că aceste controale vor continua, mai ales că abia de s-a dat star la nunți și cumătrii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0