Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Dacă Ucraina va introduce regimul de vize, Rusia va proceda la fel

© Sputnik / Sergey Guneev / Trecere la banca de fotografiiЗаместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a comentat posibilitatea introducerii regimului de vize între Federația Rusă și Ucraina.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Rusia va întreprinde măsuri de răspuns în cazul în care Ucraina va introduce regimul de vize pentru ruși. Președintele Fedeerației Ruse va fi cel care va stabili aceste măsuri, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului, citat de RIA Novosti.

„Dacă vă amintiți, noi am spus întotdeauna că, de regulă, astfel de acțiuni sunt urmate de o reacție bazată pe principiul reciprocității. De aceea nu este nimic nou în toate acestea, însă, fără îndoială, se poate spune că reacția de răspuns va urma neapărat", a declarat Peskov în fața jurnaliștilor.

Greczynka na tle flagi UE - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană a anulat vizele pentru Ucraina

„Care anume și în ce proporție, aceasta este o altă chestiune. Acest lucru va fi stabilit pe parcurs, în primul rând, de către președinte", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Anterior, fracțiunea coaliției „Frontul Popular" din parlamentul ucrainean a făcut un nou apel către deputați de a examina proiectul de lege cu privire la introducerea regimului de vize cu Rusia, iar Ministerul Justiției al Ucrainei s-a arătat gata de a acorda asistență Ministerului Afacerilor Externe în această chestiune.

Marți, ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a avertizat că Rusia ar putea introduce regimul de vize cu Ucraina ca răspuns la acțiunile similare ale Kievului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0