Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Dacă Ucraina va introduce regimul de vize, Rusia va proceda la fel

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a comentat posibilitatea introducerii regimului de vize între Federația Rusă și Ucraina.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Rusia va întreprinde măsuri de răspuns în cazul în care Ucraina va introduce regimul de vize pentru ruși. Președintele Fedeerației Ruse va fi cel care va stabili aceste măsuri, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului, citat de RIA Novosti.

„Dacă vă amintiți, noi am spus întotdeauna că, de regulă, astfel de acțiuni sunt urmate de o reacție bazată pe principiul reciprocității. De aceea nu este nimic nou în toate acestea, însă, fără îndoială, se poate spune că reacția de răspuns va urma neapărat", a declarat Peskov în fața jurnaliștilor.

Greczynka na tle flagi UE - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană a anulat vizele pentru Ucraina

„Care anume și în ce proporție, aceasta este o altă chestiune. Acest lucru va fi stabilit pe parcurs, în primul rând, de către președinte", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Anterior, fracțiunea coaliției „Frontul Popular" din parlamentul ucrainean a făcut un nou apel către deputați de a examina proiectul de lege cu privire la introducerea regimului de vize cu Rusia, iar Ministerul Justiției al Ucrainei s-a arătat gata de a acorda asistență Ministerului Afacerilor Externe în această chestiune.

Marți, ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a avertizat că Rusia ar putea introduce regimul de vize cu Ucraina ca răspuns la acțiunile similare ale Kievului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0