Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma Rusiei va examina revenirea la imnul imperial „Boje, Țarea hrani”

© Sputnik / Нина Алексеева / Accesați arhiva multimediaCoroana imperială a Rusiei țariste
Coroana imperială a Rusiei țariste - Sputnik Moldova
Abonare
În camera inferioară a parlamentului rus a fost înaintată o inițiativă legislativă care prevede substituirea actualului imn al Rusiei cu imnul Imperiului Țarist.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Reprezentanții Partidului Liberal-Democrat din Rusia au propus ca actualul imn al Federației Ruse să fie înlocuit cu imnul „Doamne, ocrotește-l pe Țar" din perioada Rusiei țariste. Inițiativa a fost depusă în camera inferioară a parlamentului rus.

„Deși actualul imn este respectat de mulți ruși, totuși anume imnul imperial trezește mândria pentru victoriile mărețe și simbolizează o țară măreață, cu o istorie măreață”, susțin autorii în nota explicativă a proiectului de lege.

Imnul "Doamne, ocrotește-l pe Țar" a fost adoptat prin decretul împăratului Nikolai I, în anul 1834, și a fost utilizat până la abolirea monarhiei în februarie 1917.

Începând cu anul 2000, în Rusia a fost adoptată o formă modificată a imnului URSS, în care versurile din perioada sovietică au fost substituite cu altele noi, scrise de Serghei Mihalkov, autorul versurilor imnului Uniunii Sovietice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0