(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud

© REUTERSSubmarin nuclear în Koreea de Sud
Submarin nuclear în Koreea de Sud - Sputnik Moldova
Abonare
Submarinul nuclear USS Cheyenne a sosit în apele Coreei de Sud pentru completarea proviziilor, pe fondul tensiunilor sporite din Peninsula Coreeană din cauza programelor nucleare ale Phenianului.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Submarinul din clasa Los Angeles, alimentat cu energie nucleară, s-a deplasat marți în orașul portuar Busan Koreea de Sud, după ce a luna trecută a vizitat Japonia pentru exerciții comune cu Marina Japoneză, scrie RT.

În timp ce Washingtonul nu a elaborat încă misiunea submarinului USS Cheyenne, un oficial militar anonim a declarat pentru Yonhap News că USS Cheyenne nu este programat să participe la vreun exercițiu în regiune.

Potrivit sursei, submarinul de 6.900 de tone a ajuns la aproximativ 450 de mile sud de Seul pentru a permite echipajului să se odihnească și să facă provizii. Submarinul transportă rachete Tomahawk care au o rază de 3.000 km. Cu o lungime mai mare de 362 de picioare, submarinul USS Cheyenne este capabil să poarte războaie atât sub apă, cât și la suprafață.

Luna trecută, președintele american, Donald Trump, a transmis omologului său din Filipine, Rodrigo Duterte că Statele Unite au o mulțime de "focuri de forță" în regiune pentru contracararea amenințării nord-coreeane.

"Avem două submarine — cele mai bune din lume — avem două submarine nucleare — nu că am vrea să le folosim", a spus Trump.

La sfârșitul lunii aprilie, portavionul USS Michigan, echipat cu rachete, a ajuns în Coreea de Sud. Apoi grupul navelor de război condus de portavionul Carl Vinson s-a apropiat de Peninsulă.

Donald Trump a stabilit ca prioritate a administrației sale oprirea programelor nucleare nord-coreene. Ultima rachetă lansată de Phenian a fost pe 28 mai. Racheta a parcurs 450 km înainte de a pica în Marea Japoniei, la aproximativ 300 km de coasta japoneză.

Drept răspuns, SUA au efectuat un test de interceptare destinat să doboare rachetele balistice intercontinentale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0