Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon nu a fost convins. Vrea în continuare demisia a doi funcționari

© Sputnik / Rodion ProcaПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului afirmă că nu a primit suficiente argumente care să justifice recentul scandal diplomatic cu Federația Rusă

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat ieri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că ministrul de Externe și directorul Serviciului de Informații și Seciritate nu au prezentat suficiente argumente în favoarea deciziei de expulzare a celor cinci diplomați ruși.

"Referitor la scandalul diplomatic, ministrul de externe și directorul SIS nu au prezentat probe sau argumente suficiente în favoarea deciziei de expulzare, de facto, a diplomaților ruși", a punctat Dodon.

El consideră în continuare că cei doi funcționari trebuie să-și prezinte demisia.

Президент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon vrea să-i verifice pe toți diplomații acreditați la Chișinău

Dodon a declarat după ședința CSS că argumentele care i-au fost prezentate denotă că decizia respectivă a fost luată mai degrabă din considerente politice. Ministerul de Externe a acționat în baza informațiilor SIS. Dar de ce și în interesul cui a fost luată această decizie, SIS nu spine, a menționat președintele.

Șeful statului a mai spus că SIS şi Ministerul de Externe au încălcat legea atunci când nu l-au informat, așa cum ar fi trebuit să o facă, despre decizia luată, ceea ce relevă iarăși caracterul politic al acesteia.

Dodon a acuzat că instituțiile de resort trec cu vederea încălcările comise de "partenerii occidentali". Acesta a precizat în context că a solicitat de la SIS informații detaliate cu privire la toți diplomații acreditați la Chișinău, promițând măsuri adecvate în cazul depistării unor nereguli.

La sfârșitul lunii mai, cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata în țara noastră. Premierul Pavel Filip a precizat atunci că decizia respectivă a fost luată în baza informațiilor oferite de serviciile speciale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0