Cehia refuză să mai primească refugiați

© East News / Eduardo Verdugo/AP/MXEV115Immigrants walk along the rail tracks after getting off a train during their journey toward the US-Mexico border in Ixtepec, southern Mexico
Immigrants walk along the rail tracks after getting off a train during their journey toward the US-Mexico border in Ixtepec, southern Mexico - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cehia refuză categoric să mai primească refugiați conform cotelor de redistribuire impuse de Uniunea Europeană

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Guvernul ceh a anunțat că intenționează să renunțe la primirea refugiaților sosiți din Grecia și Italia, care urmau să revină acestei țări conforma cotelor distribuite de Uniunea Europeană, anunță publicația Parlamentni listy.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne al Cehiei, Milan Chovanec, această decizie a fost luată din considerente de securitate. Șeful MAI a declarat că sistemul cotelor al UE nu funcționează. Praga nu intenționează să primească refugiați cel puțin până în luna septembrie, când actualele cote nu vor mai fi valabile, insistând asupra acestui fapt chiar dacă va fi amenințată cu sancțiuni economice.

Foto simbol - migranți - Sputnik Moldova
Republica Moldova
E oficial: În locul unui moldovean plecat din țară, vin doi străini

Conform cotelor, Cehia urma să primească peste 2600 de persoane. În prezent, țara a acceptat doar 12 oameni sosiți din Grecia.

Anterior Chovanec declarase că refugiații, care urmau să fie transferați în Cehia din taberele din Italia și Grecia, se sustrag verificărilor efectuate de serviciile de securitate.

Cehia alături de alte state ale Grupului de la Vișegrad se pronunță categoric împotriva inițiativei Uniunii Europene de stabilire a unor cote de redistribuire a refugiaților.

În august 2016 vicepremierul ceh Andrej Babis a declarat că țara sa nu are nevoie de cote de refugiați. Acesta a mai adăugat că în cazul în care UE va încerca să introdusă sancțiuni împotriva republicii pentru refuzul de a primi refugiați, Praga va protesta și va acționa în judecată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0