Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde găsim cele mai ieftine apartamente. De ce avem nevoie de agenții imobiliari

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Luchian
Oleg Luchian - Sputnik Moldova
Abonare
În 2017 nu vom avea scăderi foarte importante la prețul apartamentelor, mai ales la apartamentele cu o cameră sau două, care sunt la cea mai mare căutare.
Unde găsim cele mai ieftine apartamente. De ce avem nevoie de agenții imobiliari

Oleg Luchian este șeful unei agenții imobiliare din Republica Moldova și spune că actualmente agenții imobiliari sunt mai mult decât vânzători de servicii. Mai multe detalii despre cine sunt agenții imobiliari și de ce moldovenii apelează la serviciile lor aflați din interviul realizat în studioul Sputnik Moldova de jurnalista Cristina Bumbu Dănuță.

"A fi agent imobiliar înseamnă să fii omul care aduce bucurie în familiile care vând sau cumpără un apartament. Actualmente agenții imobiliari obțin experiență chiar în cadrul companiilor de vânzare-cumpărare a imobilelor. Experții imobiliari sunt indispensabili în prezent întrucât aceștia pot să negocieze un preț real, să evalueze corect valoarea per metru pătrat", spune Oleg Luchian.

Întrebat dacă este adevărat că prețurile la apartamente vor scădea dramatic în următorii ani, Oleg Luchian spune că "prețurile au scăzut în ultimii ani în mod constant câte 1%-3% anual. Nu este adevărat că prețurile scad cu 10%-15% în fiecare an. Este altceva să vorbim despre faptul că un negociator bun poate să cumpere un imobil la un preț mai mic, chiar cu 20-30%, dar în acest caz totul depinde de înțelegerea la care ajung vânzătorul și cumpărătorul".

Oleg Luchian menționează că în ultimul timp cumpărătorii optează pentru apartamente în blocuri de locuit noi deoarece prețurile sunt atractive. Nu renunță la sectoarele Centru și Botanica, fiind preferatele lor. Atunci când își doresc lux și amplasare cât mai aproape de inima orașului, ei aleg sectorul Centru, însă acolo și prețurile sunt pe măsură. În această situație băncile le sar în ajutor cu oferte avantajoase. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0