ONU recunoaște: suntem în pragul unei catastrofe globale

© AP Photo / Scripps Institution of Oceanography, Mario AguileraСкопление мусора в водах Тихого океана
Скопление мусора в водах Тихого океана - Sputnik Moldova
Abonare
Până în 2050, în oceanele lumii vor fi mai multe deșeuri de plastic decât pești, avertizează experții

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Luni, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă privind gradul de poluare din oceane și mări, potrivit digi24.ro.

Guterres a avertizat că amenințările sunt mai mari ca niciodată până acum", precizând că, potrivit ultimilor studii, deșeurile de plastic în mări și oceane ar putea depăși, până în 2050, masa peștilor, dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente.

Secretarul general al ONU a citat un raport al Forumului Economic Mondial din 2016, potrivit căruia peste 150 de milioane de tone de deșeuri plastice se află în oceanele de pe întreg mapamondul.

Antonio Guterres a subliniat că poluarea, pescuitul excesiv, schimbările climatice și exploatarea cu orice preț a resurselor naturale sunt principalele amenințări cu care se confruntă apele planetei, menționează sursa, care face referire la publicația Time.

La conferința de cinci zile participă președinți, miniștri, diplomați și activiști din domeniul protecției mediului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0