Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când trebuie și când nu trebuie să te împărtășești? – ce spune un preot ortodox

© Facebook / Părintele CalistratPărintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași
Părintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat Chifa a venit la predica de duminica trecută, pe care a ținut-o la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România), cu un șir de sfaturi privind când este momentul să te împărtășești și când nu este tocmai potrivit să faci acest lucru.

CHIŞINĂU, 06 iun — Sputnik. "Împărtășania se ia atunci când sufletul tău arde de Dumnezeu în tine, nu când ai tu fițe!", afirmă părintele Calistrat în predica sa de duminică, pe care a postat-o pe pagina sa de facebook.

"Trebuie să ai puțin post, puțină decență, puțină morală, evlavie, puțină credință, puțină părere de rău și cugetare de sine! Nu trebuie să te împărtășești cu nepăsare, trebuie să arzi!", afirmă părintele. Mai jos el vine cu un exemplu din trecut: "Bătrânele satului, când se pregăteau de împărtășit, nu mai lucrau de seara, posteau, se primeneau, se iertau una pe alta, se iertau cu toată casa, își citeau rugăciunile și se duceau a doua zi la împărtășit…".

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0