Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incident astăzi la examenul de BAC. Ce au pățit doi elevi

© Sputnik / Olga Butenop / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 15 mii de candidați au susținut proba în 93 de centre de bacalaureat, la examenul de Limba și Literatura Română au participat 12508 de candidați, iar la cel de Limba și Literatura Rusă – 2658 de candidați.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Doi candidați au fost eliminați, marți, de la examenul de bacalaureat.  

Astăzi, absolvenții liceelor cu predare în limba română au susținut primul examen de BAC.  Aproape 15 mii de candidați au susținut proba în 93 de centre de bacalaureat. La examenul de Limba și Literatura Română au participat 12508 candidați, iar la cel de Limba și Literatura Rusă – 2658 de candidați.

În majoritatea centrelor de bacalaureat examenul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile metodologiei.

Examen - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova, bacalaureatul s-ar putea solda cu închisoare

”Totodată, 2 candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudare a examenului. Acești doi candidați nu vor fi admiși la probele următoare și vor putea susține examenul de bacalaureat abia la anul”, anunță responsabilii de la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Ministerul Educației îi îndeamnă pe toți elevii să mizeze doar pe forțele proprii și să se pregătească cu seriozitate de examene.

Următoarea probă din sesiunea de bacalaureat 2017 se va desfășura vineri, 9 iunie. În această zi va avea loc examenul la limba străină în 93 de centre. Proba va fi susținută de circa 16 mii de candidați, dintre care 9844 vor susține proba la Limba Engleză, 5835 – la Limba Franceză, 169 – la Limba Germană, 32 – la Limba Italiană, 55 – la Limba Spaniolă și 40 – la Limba Turcă.

Prin decizia Comisiei Naționale de Examene, 637 de candidați, deținători ai certificatelor, obținute în urma promovării examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, au fost notați cu ”10” din oficiu. Candidații respectivi nu se prezintă la proba de examen din data de 9 iunie. De asemenea, la această probă nu se prezintă candidații care dețin diplome de gradul 1, 2 sau 3, obținute în cadrul olimpiadei republicane la limbi străine din acest an.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0