Evenimente culturale la Cluj dedicate Zilei Rusiei și Zilei Limbii Ruse

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Cluj-Napoca au fost organizate în premieră evenimente festive dedicate Zilei Rusiei și Zilei Limbii Ruse

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. La Cluj-Napoca, la Bastionul Croitorilor, au fost organizate în premieră evenimente dedicate Zilei Rusiei și Zilei Limbii Ruse, la inițiativa asociației Vostok, în parteneriat cu Centrul Cultural Rus din Cluj și Centrul Rus de Cultură și Știință, anunță portalul napocanews.ro.

Cu acest prilej, au fost interpretate opere de Aleksandr Pușkin, Bulat Okudjava, Anna Ahmatova, Gheorghe Ivanov, s-au proiectat filme și au fost prezentate o serie de fotografii care prezintă istoria și societatea rusă. De asemenea, au fost premiați participanții la un concurs de cultură generală.

Sărbătoarea marchează și 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Rusia, Rusia fiind prima țară care a recunoscut independența statului român.

"Mă bucur că editurile din România încep să introducă autorii ruși. Mai sunt prin librării Crimă și pedeapsă a lui Dostoievski, Război și pace a lui Tolstoi, chiar și autori contemporani. E important pentru că arată că există cerere. Dacă nu ar fi existat cererea, n-ar fi existat oferta acelor cărți. Mă întâlnesc cu mulți oameni, care mă întreabă ce se întâmplă cu literatura contemporană a Rusiei. Nu vorbim că ea nu mai există sau supraviețuiește, ea este în plină dezvoltare. Crește numărul cărților, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Ar fi bine să fie editate în România mai multe cărți pentru copii. Basmele lui Pușkin în limba română sună foarte frumos", a declarat Natalia Mujennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, care a lansat clujenilor invitația să descopere și să redescopere împreună Rusia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0