Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape 200 de muncitori au început să evacueze gunoiul din Chișinău

© SputnikTomberoane cu gunoi în Chișinău
Tomberoane cu gunoi în Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile în Chișinău, Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate" a mobilizat 64 de unități de transport și 170 de muncitori

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău anunță că, în dimineața zilei de marți, a fost reluat procesul de evacuare a deșeurilor menajere de pe platourile de acumulare din oraș. 

Gunoiul menajer este transportat în continuare la depozitul de stocare a deșeurilor menajere solide de pe str. Uzinelor. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de luni a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

În urma negocierilor dintre reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chișinău și locuitorilor comunei Bubuieci s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor de pe str. Uzinelor, pentru 30 de zile. 

Мусор в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Criza deșeurilor: Chișinăul, sub riscul izbucnirii ciumei, encefalitei și rabiei

”În perioada de referință, municipalitatea va identifica o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor”, potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău.

Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală  Regia „Autosalubritate" a mobilizat 64 de unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de marți, angajații Regiei vor efectua câte 2 rute la fiecare platou de gunoi.

De asemenea, au fost mobilizate și serviciile Direcției generale locativ-comunale și amenajare, care vor interveni prioritar în zona centrală a capitalei pentru deblocarea accesului la platourile de acumulare a gunoiului. După evacuarea deșeurilor vor fi efectuate lucrări de deratizare și dezinfectare a platourilor și a zonelor adiacente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0