Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se schimbă de joi. Vezi ce prognozează meteorologii

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЛетний отдых
Летний отдых - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu ziua de joi, vremea se va răci în comparație cu începutul săptămânii, înregistrându-se ziua 15 grade Celsius

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Săptămâna în Moldova a început cu temperaturi ridicate, însă joi, în unele regiuni ale țării, mercurul din termometre va coborî ziua până la 15 grade Celsius. 

Potrivit prognozei pe o săptămână, prezentată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, luni, marți și miercuri, de la nord la sud, ziua vom avea temperaturi ce vor oscila între 25 și 32 de grade la umbră. Noaptea mercurul din termometre nu va coborî mai jos de 11 grade și nu va urca mai mult de 17 grade Celsius. 

Miercuri, 7 iunie, în nordul țării se prevăd ploi cu descărcări electrice. 

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum va fi vremea în Moldova până duminică

Începând cu ziua de joi, vremea se va răci în comparație cu începutul săptămânii. Astfel, în nordul țării, ziua se vor înregistra 15 —19 grade, în centru vom avea 20-24 de grade, iar în sud maximele vor înregistra valori de 22-25 de grade. Joi, pe întreg teritoriul țării vor cădea ploi însoțite de descărcări electrice.

De vineri vremea începe din nou să se încălzească. Valorile termice ziua vor oscila între 18 și 23 de grade.

Sfârșitul de săptămână se anunță cu mult soare și căldură. Precipitații nu vor cădea, iar maximele termice vor înregistra 27 de grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul săptămânii trecute pe teritoriul țării s-a semnalat vreme mai caldă ca de obicei, preponderent fără precipitaţii.

Temperatura medie săptămânală a aerului a fost cu 2-3 grade mai ridicată față de valorile normei şi a constituit +19,2..+21,2 grade Celsius. Temperatura maximă a aerului a urcat până la +31 grade Celsius, la Făleşti.

Temperatura minimă a aerului a scăzut până la +8 grade Celsius, la Soroca, Camenca, Bravicea, Codrii, Bălţata, Ceadâr-Lunga.

Precipitaţii în decursul săptămânii trecute s-au semnalat pe 30% din teritoriul ţării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0