Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au oprit la semnul poliției. Ce a urmat, depășește orice scenariu de film

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Se deplasau pe șoseaua Chișinău – Anenii Noi. Poliția le-a făcut semn să oprească. Ceea ce a urmat depășește orice imaginație.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Trei oameni de afaceri din stânga Nistrului au fost somați de oameni îmbrăcați în uniforme pe care scria POLIȚIA să oprească mașina în timp ce se deplasau pe șoseaua Chișinău-Anenii Noi, în apropierea satului Chetrosu. 

Cei trei s-au conformat apelului și au oprit automobilul de model “Range Rover” pe acostament. Imediat după ce mașina s-a oprit, cei cinci indivizi, îmbrăcați în uniformele oamenilor legii, s-au năpustit asupra businessmenilor, i-au bătut, le-au pus cătușe pe mâini și saci pe cap și i-au dus într-o direcție necunoscută. 

Așa-zișii oameni ai legii s-au dovedit a fi membrii unei grupări criminale, care i-au răpit pe cei trei businessmeni din stânga Nistrului cu scopul de a stoarce bani din ei. Informația a fost prezentată, luni, în cadrul unei conferințe de presă, de procurorul Alexandru Caraman și reprezentantul Inspectoratului Național de Investigație Igor Zglavuță. 

”Demult timp așa ceva nu a avut loc în Republica Moldova, când au fost răpite persoane, șantajate și de la care s-a cerut și primit 100 de mii de dolari”, a declarat procurorul Caraman. 

Cei trei oameni de afaceri au fost duși într-o localitate din suburbia Chișinăului, unde au fost ținuțitimp de o zi, într-o casă. Mai târziu, oamenii de afaceri au fost eliberați, după ce infractorii au obținut de la aceștia 100 de mii de dolari.

Banii au fost transmiși într-un borcan peste râul Nistru cu ajutorul unei funii.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul dintre eifiind Levința Vitalie, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă și eliberat din detenție, după ispășirea pedepsei de 12 ani de privațiune de libertate. El a fost un membru activ al grupării și unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Sadnic Petru, cunoscut în lumea interlopă ca hoțul în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării este Vechiu Ghenadie, alias Cliford, care, după câteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali notorii din stânga Nistrului, și până la moment acesta nu a fost găsit. Poliția presupune că el a fost asasinat ca urmare a unor reglări de conturi între membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost găsiți 400 de dolari, 8700 de euro, 44000 de ruble rusești, mai multe cartușe pentru automatul “Kalașnikov” și pistolul „Makarov” și o husă pentru legitimație cu insigna “MAI”.

Bănuiții riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0