Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viceministru: Noul concept de salarizare a cadrelor didactice a fost actualizat

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaПодготовка к новому учебному году в Калининграде
Подготовка к новому учебному году в Калининграде - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Declarația a fost făcută de viceministrul Educației Elena Cernei în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Băncii Mondiale

CHIȘINĂU, 4 iun — Sputnik. Ministerul educației a informat delegația Băncii Mondiale despre acțiunile întreprinse în vederea realizării noului concept de salarizare a cadrelor didactice și manageriale, elaborat în cadrul Proiectului "Reforma Învățământului în Moldova" (PRIM).

Potrivit viceministrului Elena Cernei, conceptul documentului inițial a fost actualizat.

"Noul concept de salarizare a cadrelor didactice și manageriale, elaborat în cadrul PRIM, a fost consultat public în diferite regiuni ale țării. La discuții au participat circa 700 de persoane — pedagogi, directori de școli, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale. Ca rezultat, conceptul inițial a fost actualizat”, a declarat Cernei.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Societate
Anunț uimitor al Ministerului Educației, după prima probă a examenului de BAC

Viceministrul a mai adăugat că modificării sistemului existent de remunerare a cadrelor didactice și de conducere din învățământul general este susținută de către Guvern.

La rândul său, liderul de echipă al Băncii Mondiale Andrea Guedes a subliniat necesitatea realizării în termen a indicatorilor propuși, menționând totodată că PRIM va fi extins pentru a consolida activitățile inițiate în actualul proiect, inclusiv privind dotarea laboratoarelor școlilor, formarea continuă a cadrelor didactice, evaluarea elevilor.

Proiectul "Reforma Învățământului în Moldova" este desfășurat în perioada aprilie 2013 — august 2018 și sprijină programul de reforme al Guvernului. PRIM este realizat de Ministerul Educației, cu asistența Băncii Mondiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0