Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Un nou atentat terorist la Londra: autoritățile sunt depășite de situație

© AP Photo / Dominic LipinskiArmed Police officers stand guard on London Bridge in central London, Saturday, June 3, 2017.
Armed Police officers stand guard on London Bridge in central London, Saturday, June 3, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Morți și răniți, atacuri teroriste coordonate - noile acte teroriste pot arunca grave acuzații asupra autorităților, incapabile să stopeze actele de terorism

CHIȘINĂU, 4 iun— Sputnik. Nu au trecut nici 10 zile de la atentatul terorist de la Manchester și iată că Marea Britanie este din nou scena unor noi atacuri sângeroase. Azi noapte două atacuri au avut loc în capitala Marii Britanii, acțiuni criminale soldate cu morți și răniți. Imaginile publicate de presa britanică.

Poliția britanică, beneficiind și de ajutorul forțelor speciale a armatei britanice, a intervenit în trei locuri în această noapte, inițial crezându-se că e vorba de un șir de atentate coordonate. Ulterior s-a dovedit că, în cazul celei de-a treia alertă, a fost vorba de o agresiune violentă, dar fără legătura cu cele două atacuri din Londra.

Emergency services personnel speak to people outside Manchester Arena after reports of an explosion at the venue during an Ariana Grande concert in Manchester, England, Monday, May 22, 2017. - Sputnik Moldova
Dezvăluiri șocante: Un român a prezis atacul din Manchester

Primul atac a avut un scenariu asemănător celui petrecut în martie — la ora locală 22.08 (0.08, ora Chișinăului), o furgonetă a intrat în trecătorii de pe Podul Londrei. Martorii spun că au fost izbiți cinci sau șase oameni. Un martor a declart că a văzut și victime cu gâtul tăiat, aspect care leagă atentatul de stilul unor atentatori jihaddiști, care au atacat cu arme albe populația civilă.

A doilea atac s-a desfășurat puțin mai târziu, poliția fiind alertată la 23.15 (01.15, ora Chișinăului), într-o piață situată câteva sute de metri de podul Londrei, Borough Market, ceea ce duce la ideea unei coordonări. În zona pieței s-au tras focuri de armă și s-au folosit arme albe. Martori spun că atacatorii înjunghiau lumea și că unul ar fi fost auzit strigând "Asta e pentru Allah". Poliția a anunțat că sunt urmărite trei persoane suspecte.

Al treilea incident pentru care poliția fost alertată s-a desfășurat puțin timp după incidentul din piață, la distanță relativ mică, în zona Vauxhall. Forțele de ordine au declarat ulterior că în acest ultim caz nu e vorba de terorism.

De menționat și mesajul transmis prin rețelele de socializare de poliția britanică: "Fugiți, ascundeți-vă, anunțați!". În acest moment, coordonarea acțiunilor de securitate și protecție a populație împotriva actelor de terorism este condusă de poliția britanică.

Police stand guard near a defaced sign during a demonstration outside the Conservative Party Conference in Manchester, Britain October 6, 2015. - Sputnik Moldova
Atentatul de la Manchester - scandal între Marea Britanie și SUA

La prima oră nu existau date certe — se pare că ar fi vorba de șapte morți, iar poliția ar fi împușcat doi atacatori. Datele nu sunt însă din surse oficiale, ci sunt obținute de mass media.

În cursul acestei dimineți, premierul Theresa May va prezida o ședință de urgență a Comisiei naționale de securitate. Noile acte teroriste pot arunca grave acuzații asupra autorităților care se dovedește că nu sunt în stare să stopeze actele de terorism — iar din punct de vedere preventiv și informativ Londra se dovedește total depășită. Reamintim că până în acest moment, Londra nu a fost capabilă să ofere explicații plauzibile și dovezi cu privirea la felul în care a fost pregătit atentatul de la Manchester.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0