Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arhitectul Igor Sârbu de 17 ani mănâncă sănătos și a uitat de vizitele la medic

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Sârbu
Igor Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Arhitectul Igor Sârbu și-a dat seama prin anul 2000 că doar un mod sănătos de viață și o alimentație corectă îi poate asigura o sănătate de fier

Arhitectul Igor Sârbu de 17 ani mănâncă sănătos și a uitat de vizitele la medic
Este arhitect de profesie, membru al mai multor organizații neguvernamentale și soț. De aproape două decenii mănâncă sănătos, face sport și se simte mai bine decât la 20 de ani. Igor Sârbu este  cunoscut pentru activitatea sa în cadrul Asociației Ecologice "Ecodava", Mișcării de tineret "Voievod" și a Alianței  Naționala YMCA Moldova. Jurnalista Cristina Bumbu Dănuță a încercat să afle cum reușește peste tot și ce face să nu obosească.

Igor Sârbu spune că "este important să alegem cu grijă ceea ce punem în farfurie. Cu adevărat suntem ceea ce mâncăm". Pe parcursul timpului a învățat să aleagă doar alimente de calitate, care-i aduc un aport nutritiv și îi dau energia necesară.

"Evit supermarketul pentru că acolo rareori găsesc produse bio. Am furnizorii mei personali, sunt rudele de la țară sau câteva doamne care vând la piață. Știu că ouăle, laptele sau carnea pe care o cumpăr este 100% naturală, fără adaosuri" spune Igor Sârbu.

Mulți evită piețele din cauză că este dezordine și aspectul produselor nu este atât de atractiv ca în magazine, însă Igor Sârbu spune că anume la piață mai putem găsi legume crescute în grădină fără fel de fel de îngrășăminte, fructe și semințe.

Interlocutorul menționează că de 17 ani de când are grijă să mănânce sănătos, a uitat de vizitele la medic. A fost doar la stomatolog și atât.

"Poate este o coincidență că nu am mers în această perioadă la medic, dar sigur nu este o întâmplare că mă simt bine zilnic și sunt plin de energie. Am un program solicitant, cu toate acestea nu obosesc. Mă trezesc în fiecare zi la 5:00 dimineața și mă culc nu mai devreme de ora 00:00. Dacă credeți că dorm puțin, atunci trebuie să știți că aceste ore de somn îmi sunt suficiente" adaugă Igor Sârbu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0