Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Țoi trăiește: Secvențe rare cu liderul formației „Kino”

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaВыставка "Звезда по имени Цой"
Выставка Звезда по имени Цой - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul programului cultural al Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg se va desfășura festivalul „Petersburg. Live”

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Organizatorii menționează că festivalul este dedicat celei de-a 55-a aniversări a lui Viktor Țoi, legenda „rockului rus", liderul formației „Kino".

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg are loc anual din 1997, iar începând cu anul 2006, se desfășoară sub patronatul și cu participarea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. În afară de partea oficială, în cadrul Forumului sunt prevăzute programe culturale.

Pe 3 iunie, în Piața Palatului, va avea loc un concert la care vor participa formații de muzică rock din Petersburg. În cadrul festivalului vor evolua: „Piknick", „Pilot", „Kukrîniksî", „Severnâi Flot", „Brigadnâi Podread" și „The Hatters", care vor interpreta cele mai cunoscute piese ale formației „Kino".

Pe ecranele instalate pe scena festivalului vor fi demonstrate cadre rare de arhivă, cu interviuri acordate de Țoi și concerte ale acestuia care anterior nu au fost date publicității, ele făcând parte din colecțiile particulare ale familiei și prietenilor muzicianului.

Amintim că legendarul interpret rock Victor Țoi s-a născut în 21 iunie 1962, iar în 1980 și-a început cariera de interpret de muzică rock fiind acceptat cu drag de auditoriul tânăr al Uniunii Sovietice. Cariera strălucită a interpretului a fost curmată de un accident rutier în care și-a pierdut viața. Accidentul s-a produs în data de 15 august 1990, când Viktor Țoi a adormit la volanul automobilului său și s-a ciocnit cu un autobuz „Ikarus" nu departe de capitala Letoniei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0