Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iurie Leancă este adjunctul lui Andrian Candu

© privesc.euIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Partidului Democrat au susținut candidatura lui Iurie Leancă la funcția de vicepreședinte al Legislativului.

CHIȘINĂU, 2 iun — Spuntik. Iurie Leancă a fost ales de deputați în funcția de vicepreședinte al Parlamentului la propunerea președintelui Legislativului, Andrian Candu. "Pentru" s-au pronunțat 52 de deputaților și anume. membrii fracțiunilor Partidului Democrat și ai grupului Partidului Popular European.

Andrian Candu a amintit că al treilea fotoliu de vicepreședinte rămâne vacantă, dar acesta trebuie să revină opoziție și de acea el așteaptă propuneri din partea acesteia.

Iurie Leancă va fi responsabil de politica externă al Parlamentului. Lui i-au fost delegate aceste atribuții probabil pentru că anterior a ocupat fotoliul de ministru de Externe. El a declarat în fața deputaților că are o agendă ambițioasă și că săptămâna viitoare va efectua o vizită peste hotare, unde se va întâlni cu oficiali europeni pentru a intensifica relații Moldovei cu structurile europene.

Iurie Leancă i-a luat locul liberal-democratei Liliana Palihovici, care în luna aprilie și-a depus mandatul de deputat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0