Reguli noi la obținerea vizei de călătorie în SUA

© Fotolia / weimUS Visa
US Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, guvernul Statelor Unite a adoptat un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume, astfel că aceştia vor trebui să furnizeze informații personale din ultimii 15 ani

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Biroul pentru Management și Buget al SUA a adoptat, pe 23 mai, noi reguli care permit consulatelor să ceară de la cei care solicită viză numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, transmite Money.

De asemenea, consulatele mai pot să le ceară solicitanților mesajele postate în mediul online în ultimii 5 ani, adresele de e-mail, numerele de telefon din aceeași perioadă și informații personale din ultimii 15 ani. Adresele, locurile de muncă, dar și călătoriile vor fi de asemenea comunicate. Formularul poate fi consultat aici.

În cee ace privește securitatea națională, se vor cere informații suplimentare dacă va trebui confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase.

Măsurile sunt impuse de administrația Donald Trump. Criticii afirmă că noile chestionare sunt excesiv de dificile și vor descuraja studenții și oamenii de știință care vor dori să intre în SUA.

Refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica intrarea în SUA.

România face parte dintre puținele țări din UE ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a putea călători în Statele Unite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0