Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații moldoveni vor dona sânge copiilor aflați în dificultate

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaЗабор крови для исследования на наличие инфекций
Забор крови для исследования на наличие инфекций - Sputnik Moldova
Abonare
Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, a propus ca deputații moldoveni să doneze sânge pentru copiii aflați în dificultate

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Biroul permanent al Parlamentului a dat curs propunerii Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, ca deputații să doneze vineri, 2 iunie, sânge pentru copiii aflați în dificultate. Acțiunea este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cu suportul Centrului național de transfuzie a sângelui.

Tradițional, în iunie se desfășoară decada donatorilor. Potrivit medicilor, o donație de sânge poate salva până la 3 vieți.

Biroul permanent a adoptat și ordinea de zi a ședinței Parlamentului de vineri, 2 iunie.

medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce spune grupa ta de sânge despre tine şi personalitatea ta

Ordinea de zi include mai multe proiecte de lege elaborate de Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al unității teritorial autonome Găgăuzia. Grupul de lucru a fost creat la 20 noiembrie 2015.

Deputații vor examina proiectul de lege pentru modificarea și completarea anexelor 3 și 5 la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, proiectul privind completarea Legii cu privire la secretul de stat, precum și modificarea articolului 31 din Legea cu privire la ipotecă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0