Aviația rusă a nimicit 80 de teroriști. Ce au încercat să facă aceștia

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaAvioane militare rusești
Avioane militare rusești - Sputnik Moldova
Abonare
Aviația rusă a lichidat peste 80 de teroriști din gruparea „Statul Islamic" (interzisă în Federația Rusă), care au încercat să părăsească orașul Rakka din Siria, în noaptea din 29 spre 30 mai, a anunțat Ministerul rus al Apărării

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Teroriștii au încercat să profite de întuneric, pentru a părăsi Rakka. Aceștia au pornit odată în câteva direcții, însă coloanele de mașini cu care se deplasau au fost lovite de aviație.

În rezultatul atacului teroriștii au pierdut mai mult de 80 de combatanți, 36 de automobile, opt cisterne mobile pentru carburanți și 17 mașini pe care erau montate lansatoare de mine și mitraliere de calibru mare.

Российский фронтовой бомбардировщик СУ-24. Архивное фото - Sputnik Moldova
Aviația rusă a început atacurule asupra SI în Siria

Forțele militare ruse au depistat că teroriștii fug din Rakka prin Eufrat, chiar dacă aceștia sunt înconjurați de „Forțele democratice siriene" și de trupele SUA, Marii Britanii și Franței.

Aceasta a fost cea de a doua încercare a teroriștilor de a părăsi Rakka. Prima coloană de teroriști a fost nimicită de aviația rusă pe data de 25 mai. Ministerul Apărării al Federației Ruse a dat asigurări că vor fi luate măsuri pentru a fi zădărnicite tentativele teroriștilor de a pătrunde în provinciile Homs și Hama.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0