Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambuteiaje kilometrice în preajma instituțiilor de învățământ din Capitală

Abonare
În instituțiile de învățământ din Republica Moldova se desfășoară astăzi solemnitatea Ultimul Sunet din anul școlar. Bucurie mare pentru elevi, care merg în vacanță, dar noi bătăi de cap pentru șoferi, care, în această zi, se vor deplasa cu mari dificultăți pe străzile din Capitală, mai ales în preajma instituțiilor de învățământ.

CHIŞINĂU, 31 mai — Sputnik. La solemnitatea Ultimului Sunet care este organizată astăzi în orice instituție de învățământ participă nu doar elevii, ci și părinții lor, care, în cele mai dese cazuri, se deplasează la școală cu autoturismele lor. Asta periclitează traficul rutier în preajma școlilor nu doar din cauza concentrației mari de autovehicule și pietoni, ci mai ales pentru că aceste autoturisme sunt parcate neregulamentar.

Pentru a încerca să gestioneze această situație, poliția a anunțat că astăzi vor ieși pe străzi cu 1300 de inspectori de Patrulare mai mult. Aceștia vor supraveghea străzile din preajma grădinițelor, școlilor și liceelor din țară.

"Angajații Inspectoratului Național de Patrulare se vor afla în teren pentru menținerea ordinii şi siguranței publice și fluidizarea traficului rutier. Șoferii sunt rugați să respecte normele privind circulația rutieră, să acorde o atenție sporită pe timpul deplasărilor în zona unităților de învățământ și să parcheze mașinile corect, pentru a nu crea impedimente pentru ceilalți participanți la trafic", anunță INP.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0