Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) Se întâmplă în Moldova: ”Robi” la o fermă de animale

© Photo : politia.mdFerma de animale
Ferma de animale - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut un bărbat care este suspectat de trafic de ființe umane, inclusiv minori

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut pentru 72 de ore proprietarul unei ferme de animale din raionul Orhei. Acesta este suspectat de trafic de ființe umane.

Potrivit oamenilor legii, bănuitul profita de vulnerabilitatea victimelor, înșelându-le și exploatându-le prin muncă forțată. Inițial, acesta le-a promis victimelor un loc de muncă bine plătit.

”Astfel, în perioada anilor 2015 până în prezent acesta a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, printre care şi minori. Fermierul a exploatat forţat victimele la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial, sub pretextul existenței unor datorii neachitate de către victime. Aceștia, locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane”, informează serviciul de presă al IGP.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei cetăţeni străini, reţinuţi în Moldova pentru trafic de droguri

La 12 aprilie curent, una dintre victime a plecat de la fermă din cauza că nu i-a fost achitat salariul conform înțelegerii, iar condițiile de lucru și de trai nu corespundeau nici pe de perte celor promise. După câteva zile, proprietarul fermei a identificat locuința victimei și a adus-o forțat înapoi la fermă.

La 30 mai, oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul suspectului şi în automobilul acestuia, precum şi la fermă, unde au fost depistate şi ridicate carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rând de către potenţialele victime şi venitul obţinut de către suspect, telefoane mobile şi alte obiecte importante pentru cauza penală.

În cadrul percheziţiilor, la ferma de animale se aflau trei potenţiale victime şi un copil minor.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0