Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Producătorii de țigări fac lobby împotriva legii antifumat

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Țurcanu
Ghenadie Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 31 mai 2017 s-a făcut exact un an de când a intrat în vigoare legea care asigura protecția împotriva expunerii la fumul de tutun în spațiile publice, în special în spatiile publice închise.
Producătorii de țigări fac lobby împotriva legii anti fumat

Într-un interviu realizat in studioul Sputnik Moldova, expertul Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate, Ghenadie Țurcanu, ne-a povestit cine are de profitat de pe urma nepromovării așa-zisei legi antifumat.

"Chiar înainte de a intra în vigoare legea, mai mulți reprezentanți din asociațiile de business afirmau că in Moldova această lege nu va funcționa și că doar 10 sau 15 % dintre agenții economici vor respecta legea. Aceste afirmații fără temei veneau de la producătorii de tutun care făceau lobby pentru ca legea să nu fie votată sau să fie modificată, acesta fiind scopul celora care spun ca în Moldova legea nu va funcționa. Moldovenii sunt capabili să respecte legea, pur și simplu așa am fost noi educați și îndemnați, să nu respectăm și, mai ales, legislația privind controlul tutunului. Se face mult lobby din partea industriei tutunului și al aliaților acestora "

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0