Oaia - o statuie vie și ministrul reprezentat de un bou

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПАСТБИЩЕ БАРАН ПОЛЕ ПЕЙЗАЖ
ПАСТБИЩЕ БАРАН ПОЛЕ ПЕЙЗАЖ - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul discuțiilor privind schimbea brandul de țară pentru turismul românesc, fostul președinte Traian Băsescu a venit și el cu o contribuție la analiza unuia dintre miturile esențiale ale culturii românești - balada Miorița

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. În spațiul informațional românesc este mare veselie după ce Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat că vrea să schimbe brandului turistic al României, axând imaginea turistică a țării în pe legendei Miorița. Altfel spus, ministrul vrea să înlocuiască celebra frunză a Elenei Udrea cu o oaie.

Ex-președintele României, mentorul politic al fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, a reacționat prompt pe pagina sa de facebook, dându-i o replică usturătoare actualului ministru de resort.

Băsescu a făcut o încercare de analiză a "Mioriței", descifrând sensurile profunde ale acesteia. El afirmă malițios că dacă România va fi reprezentată de o oaie, ministrul ar putea fi reprezentat de un bou.

"Ministrul Turismului s-ar gândi să schimbe brandul de țară pentru turism. Foarte bine, este oricând loc de mai bine. Problema este că ministrul ar vrea să fim reprezentați de Miorița, o baladă tristă, adică de o oaie sau eventual de cei trei ciobani care se omoară între ei. Sunt convins că, dacă în loc de oaie s-ar pune un bou, cu siguranță, ministrul ar fi foarte bine reprezentat ", a scris Băsescu.

Ministrul Turismului este susținut însă cu ardoare de colegul său de Guvern, ministrul Agriculturii Petre Daea. Acesta a făcut o pledoarie pentru "oaie" și a declarat aforistic că „Frunza o are toată lumea, dar oi ca în România nu", adăugând că „oaia este o statuie vie".

Între timp, pe facebook au apărut tot felul de glume în acest context, unele destul de reușite, mottoul fiind că guvernanții „au făcut-o de oaie".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0