Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: Moscova va răspunde în mod adecvat la acțiunile Chișinăului

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaGrigori Karasin
Grigori Karasin - Sputnik Moldova
Abonare
Adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin a comentat acțiunile autorităților moldovene care i-au declarat persona non grata pe cinci diplomați ruși, printre care, potrivit relatărilor mass-mediei, și atașatul militar.

CHIŞINĂU, 30 mai — Sputnik. Moscova va răspunde adecvat la acțiunile Chișinăului care a expulzat din țară cinci diplomați ruși. Rusia consideră că aceste acțiuni ca o provocare pusă la cale de anumite forțe împotriva cursului președintelui Igor Dodon. Această declarație a fost făcută de către adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin, care a fost citat de către RIA Novosti.

возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Politică
Cinci diplomați ruși, declarați persoana non grata în Republica Moldova. Detalii

Anterior ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a confirmat că a primit o notă prin care cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata în Republica Moldova.

În același timp, președintele Republicii Moldova a condamnat emiterea acestei note.

"Noi urmează să decidem care va fi răspunsul nostru, dar în mod sigur el va urma", a declarat Karsin.

El a menționat că "oricm noi privim aceste acțiuni ca pe o provocare împotriva cursului de însănătoșire relațiilor bilaterale pe care îl promovează în ultima perioadă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon".

"În mod sigur, este o noutate foarte proastă pentru relațiile bilaterale moldo-ruse, acest lucru îl înțeleg acele structuri care au pus la cale această acțiune neprietenoasă", a mai declarat adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0