Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Moldovei speră să discute cu Putin expulzarea diplomaților ruși

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon speră să discute cu Putin situația privind expulzarea diplomaților ruși din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că speră să discute cu liderul Rusiei, Vladimir Putin expulzarea din țară a diplomaților ruși.

Ambasada Rusiei în Moldova a primit luni o notă prin care a fost informată că cinci diplomați ruși au fost declarați persoane non grata în țara noastră. Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, a precizat că decizia respectivă a fost luată în baza informațiilor oferite de serviciile speciale.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Este așteptată demisia directorului SIS și ministrului de Externe

Igor Dodon a condamnat aceste acțiuni ale Guvernului de la Chișinău.

Totodată, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat că Rusia consideră acest pas drept o provocare directă din partea unor anumite forțe din Moldova împotriva cursului președintelui Dodon, avertizând că va fi dat un răspuns adecvat acestor acțiuni ale Chișinăului.

Dodon a spus că în următoarele zile se va afla la Sankt Petersburg (pentru participarea la Forumul Economic Internațional — n. red.), unde are planificate întrevederi cu mai mulți oficiali din Rusia. Acesta speră să aibă o întrevedere cu șeful statului rus și să analizeze la rece toate aceste chestiuni.

Președintele Dodon este sigur că Guvernul țării a observat dezvoltarea dinamică a relațiilor dintre cele două țări, care este înregistrată ultimele șase luni, afirmând că prin acest pas (expulzarea diplomaților ruși) provoacă declanșarea unor acțiuni de protest.

„Să nu ne lăsăm provocați", a adăugat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0