Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe, despre expulzarea diplomaților ruși din Moldova

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaMinistrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur / А.Галбуром
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur / А.Галбуром - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Galbur a comentat decizia de a declara cinci diplomați ruși persona non grata în țara noastră

CHIȘINĂU, 30 mai —Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și integrării Europene, Andrei Galbur, a confirmat decizia de a-i declara persona non grata în Republica Moldova pe cinci diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Politică
Cinci diplomați ruși, declarați persoana non grata în Republica Moldova. Detalii

Luni seara, în presă au apărut informați despre faptul că cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata, fiind somați să părăsească teritoriul țării noastre. Ulterior, ambasadorul rus în Moldova, Farit Muhametșin, a confirmat pentru Sputnik primirea notei, precizând că documentul urmează să fie studiat.

Președintele Igor Dodon a condamnat această decizie, calificând-o drept un pas revoltător.

"Nu trebuie pus la îndoială ceea ce a declarat ieri reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. În contextul mai multor întrebări adresate de mediile de informare, a fost oferit un răspuns oficial. Astfel că el rămâne același care a fost și ieri", a declarat Galbur în cadrul unei conferințe de presă comună cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0