Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu l-a vizitat pe Dorin Chirtoacă la domiciliu - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание Дорина Киртоакэ
Задержание Дорина Киртоакэ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu are dreptul să discute cu nicio persoană în următoarele patru săptămâni, cu excepția avocatului.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a vizitat la domiciliu, în seara zilei de luni, pe primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu. 

Ghimpu a fost surprins de activistul Andrei Donică în timp ce a venit cu mașina personală cu numerele de înmatriculare C PL 001 pe strada Milescu Spătaru, unde se află locuința lui Chirtoacă. Liberalul, care este și unchiul lui Chirtoacă, a intrat în casa edilului puțin după ora 21.00.

Boooommmmbbbbaaaaa!!!!!!!! Video 5 DISTRIBUIM!!!!!!! Va prezint probe video care demonstrează ca Dorin Chirtoaca a primit in apartamentul sau, unde este in arest la domiciliu, contrar legii a primit in apartament pe liderul PL, Mihai Ghimpu, care de fapt a coordonat toate combinațiile si schemele din Primaria mun. Chisinau!!! Rog public organele competente in frunte cu procurorul general, Harujin, sa facă ce prevede legea in acest caz, pentru ca lui Dorin Chirtoaca sa-i fie schimbată măsura preventivă din arest la domiciliu in arest in Penitenciarul 13!!! VIDEO 5

Posted by Andrei Donică on 29 Mai 2017

Vizita a durat mai mult de o oră. La ieșire, Ghimpu a fost întrebat ce a discutat cu Dorin Chirtoacă și de ce a încălcat legislația în vigoare, care nu-i permite edilului să discute și să se întâlnească cu alte persoane, decât cu cele cu care locuiește în același apartament. 

Mihai Ghimpu a preferat să tacă. Acesta a urcat în mașină și a plecat. 

Edilul a fost plasat, pe 26 mai, în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, fiind suspectat de procurorii Anticorupție de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.  

Chirtoacă nu are dreptul în arest la domiciliu să primească vizite, nici chiar a părinților, fratelui, fostei soții sau iubitei, decât pe cele ale avocaților. Potrivit legislației, cetățeanului care se află în arest la domiciliu îi este interzisă comunicarea cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa. Excepție pot face doar persoanele cu care locuiește învinuitul. 

Abstinență totală pentru Dorin Chirtoacă timp de 30 de zile >>>

Codul de Procedură Penală prevede că arestarea la domiciliu constă în izolarea învinuitului de societate în locuinţa acestuia, cu stabilirea anumitor restricţii. Arestarea la domiciliu este însoţită de una sau mai multe din următoarele restricţii: interzicerea de a ieşi din locuinţă; limitarea convorbirilor telefonice, recepţionării şi expedierii trimiterilor poştale şi utilizării altor mijloace de comunicare; interzicerea comunicării cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa. 

Persoana arestată la domiciliu poate fi supusă obligaţiilor de a menţine în stare de funcţionare mijloacele electronice de control şi de a le purta permanent; de a răspunde la semnalele de control sau de a emite semnale telefonice de control, de a se prezenta personal la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată la timpul fixat. În caz de nerespectare de către învinuit a restricţiilor şi obligaţiilor stabilite de către judecătorul de instrucţie sau instanţă, arestarea la domiciliu poate fi înlocuită cu arestarea preventivă de către instanţa de judecată din oficiu sau la demersul procurorului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0