Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul promite locuințe pentru tineri. Vezi cum poți s-o obții

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit proiectului elaborat de Guvern, tinerele familii care vor dori să-și cumpere o casă, vor putea beneficia de un credit preferențial

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Proiectul "Prima Casă", elaborat și discutat la Guvern, urmează să fie supus dezbaterilor publice. Guvernul speră să reducă astfel exodul masiv al tinerilor moldoveni în străinătate.

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre conceptul proiectului "Prima Casă" în cadrul unei conferințe de presă, exprimându-și încrederea că acesta va fi unul de succes.

Chișinău - Sputnik Moldova
Parlamentul simplifică procedura de vânzare-cumpărare a locuințelor

Proiectul presupune că tinerii vor contribui inițial cu 10 la sută din valoarea imobilului. Aceștia vor putea lua un credit de până la 900 de mii de lei.

"Costul maximal este de 1 milion de lei. 10% este contribuția tânărului, 90% — creditul de la bancă", a specificat Filip.

Potrivit premierului moldovean, creditul va fi oferit pe o perioadă de 25 ani, locuința fiind gajată 50 la sută de bancă, iar 50 la sută de stat.

"Se gajează 50% de către bancă și 50% de către stat, deoarece statul vine să ofere 50% garanție pentru creditul acordat", a mai explicat premierul.

Proiectul se află în etapa de elaborare și ar putea suporta mai multe modificări, urmând să fie aprobat ulterior în Guvern și Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0